Καλέστε μας!
Τηλέφωνο: 28210 41200

Sapel Hall

Αρχιτεκτονική Μελέτη / Μελέτη Διακόσμησης: Δημιουργική ΕΠΕ
Τοποθεσία: Αγία Μαρίνα Χανίων
Περίοδος Μελέτης: Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2021
Περίοδος Κατασκευής: Οκτώβρης 2021 – Ιούνιος 2022
Επιφάνεια: 2.248 τμ

Τύπος: Επαγγελματικοί Χώροι

SAPEL HALL

Το κτίριο βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας κι αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά beach bar. Απαρτίζεται από το κυρίως κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο του που αναπτύσσεται δίπλα στην παραλία. Η μελέτη επικεντρώθηκε στη διαμόρφωση της κύριας όψης του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου του.

Πρωταρχικός στόχος της μελέτης ήταν ο σχεδιασμός μιας εντυπωσιακής κι επιβλητικής όψης που θα τόνιζε την κύρια είσοδο του χώρου. Η είσοδος τοποθετείται στο κέντρο ένος πλαίσιου μήκους 6μ και ύψους 9μ. Στο ίδιο πλαίσιο εγγράφεται μια καμάρα που περικλείει την είσοδο. Το κυρίαρχο αυτό μοτίβο του πλαισίου και της εγγεγραμμένης καμάρας επαναλαμβάνεται και «σβήσει» καθώς πλησιάζουμε προς το κτίριο. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η αίσθηση του βάθους που τονίζεται ακόμη περισσότερο η κύρια είσοδος.

Η καμάρα που περικλείει την είσοδο επενδύθηκε με διάτρητο πάνελ με γεωμετρικά σχήματα. Η έντονη αντίθεση μεταξύ του λευκού καθαρού πλαισίου και του πυκνού γεωμετρικού σχήματος της καμάρας εξαίρει ακόμη περισσότερο την κύρια είσοδο του χώρου. Το ίδιο γεωμετρικό σχέδιο επαναλαμβάνεται και στα πιο πίσω «στρώματα» της όψης, σε αντίθετη με κάποια άλλα που επιλέχθηκε να παραμείνουν κενά.

Παραπλεύρως της κύριας εισόδου σχεδιάστηκε η είσοδος προς τον εξωτερικό χώρο δίπλα στην παραλία. Πρόκειται για έναν διάδρομο με έντονη φύτευση εκατέρωθεν κι μεταλλικά στοιχεία στην οροφή. Τα μεταλλικά αυτά στοιχεία αποτελούνται από λευκό μέταλλο και σχηματίζουν ένα γεωμετρικό μοτίβο, το οποίο με τον κατάλληλο φωτισμό, κάνει πιο εντυπωσιακή κι ενδιαφέρουσα τη μετάβαση στον εξωτερικό χώρο.

Ο περιβάλλων χώρος του κτιρίου σχεδιάστηκε με κύριο γνώμονα τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος σύγχρονου με λιτές γραμμές που να εναρμονιζεται με την καλοκαιρινή διάθεση και την παραλία που βρίσκεται λίγα μέτρα μακρυά. Χαρακτηριστικό στοιχείο του χώρου αποτελούν οι μεγάλοι φοίνικες οι οποίοι τονίστηκαν με τον κατάλληλο φωτισμό. Custom made φωτιστικά αγκαλιάζουν τους φοίνικες και φωτίζουν το χώρο αναδεικνύοντας τον. Η σκηνή και τα εξωτερικά μπαρ επανασχεδιάστηκαν σύμφωνα με το γενικό concept του χώρου, στο οποίο κυριαρχεί το λευκό, οι μαύρες μεταλλικές λεπτομέρειες και η πλούσια φύτευση.

Φωτογραφίες Έργου

TOP